Bilgi ve belge kaç yıllık ?!

yollayan tutbenidüşmeden on Mart 27, 2007


  1. arşivciliğin yeni adı oldugu idda edilen bölüm.
  2. turkiye genelinde arsivcilik kutuphanecilik vb bolumlerin birlestirilmesiyle olusturulmus yeni bolum, bir standardizasyon calismasi belki de.
  3. okuluna göre içeriği de değişen bölüm. öyle ki hacettepedeki kütüphanecilik ve arşivcilikken başkent üniversitesininki daha bir farklı bir şeydir.
  4. 1954-1955 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans ve lisansüstü eğitimi veren kütüphanecilik bölümünün şubat 2002'den itibaren kullanılmaya başlayan yeni adı..
  5. kütüphaneciligin yeni halidir ancak sanildigi gibi dandik bir bolum degildir. bilgi ve belge yonetimi hayatin her alaninda gittikce onemi artan bir mesele haline gelmektedir. bilgiye mumkun olan en kolay/hizli/ucuz sekilde ulasmak ve bilgiyi en kolay sekilde kullanabilmek ozellikle kurumsal yapilar icin cok onemli. ote yandan artik her kurum kendi calisma alanina ve amacina uygun bir veri tabani kullaniyor. dolayisiyla eskiden bilgiyi tasnif etmek ve kolay kullanilir hale getirmek kutuphanecilik ile saglanabilirken, bugun devasa bir sektor haline gelen bu alani baska sekilde isimlendirme zorunlulugu dogmustur.
  6. sıradan bir günde toplam 342.456 belge içerisinden en az 3-5 kere döküman aranmasını gerektiren bir işle uğraşan herkesin şükran duyduğu bir meslek grubudur. sayelerinde belgelerine yarım gün gibi kısa bir sürede ulaşaran çalışanların kendi işlerini yapmak için kos koca yarım günleri kalmaktadır. kendilerini hürmetle anıyoruz....
  7. saçma sapan olduğu düşünülen hep son tercihlerde yer alan kazanıldığında ahh bee dedirten okulun 2. günü olaylarla karşılandıgın istanbul edebiyat fakultesi içinde bulunan içeriye girerken baska üniversiteden getirdiğim arkadaşa kimlik sormayıp bana soran birden fazla bekçisi ,içinde tahminen tem in bulunduğu yemek hanesinde her daim propoganda yapılan sınavlarında direk hocanın notlarını birebir aynı geçirsemde 60 aldığım ,kopyanın iliklerine kadar işlendiği 5. kata çıkmak için143 merdiven cıktığım cıkınca sukut-u hayale ugradıgım bu dönem henüz kapısından girmediğim kayıtlarda salak kızların kuyruğa girip ondekılerin sırasını alıp daha sonra sıraya gırsene dediği kendini dünyadaki tek kız oldğunu düşünen ve onun için seni tanısa bile tanımamazlıktan gelen, hülya hoca gibi bir zalimin eline düşürten ,eve bütünderslerinden kaldırtan staj gerektiren ve bunun için okul okul aratan, sabahları tramvayda tek ayak üzerinde gitmek zorunda kaldığın henüz akıbetının ne olacağı bellı olmayan (yaslı hocalar) hoacalarıyla benı hayatımdan bıktıran benliğimi kaybedip ne yaptığımı bilmeden çay-sigara kombinasyonuna başvurup güzel bir manita hayal ettiren istanbul üni. edebiyat fakültesinde bulunan bölümmmm
  8. ezik birşey
    -ne okuyorsun?
    - bilgi ve belge yönetimi.
    - mezun olunca ne olcak?
    -yönetici olacağım.
    -ne yöneticisi?
    -bilgi ve belge
    -...
  9. herkesin kaç yıllık diye sorduğu bölüm. sonraki soru: ne işe yarıyor?

0 dediki: